Houd inbrekers buiten met rolluiken

Nu het sneller donker is, neemt het aantal woninginbraken toe. Om mensen meer bewust te maken van de risico’s is het begin oktober altijd de Week van de Veiligheid. Wist jij dat rolluiken het risico op inbrekers verkleinen?

 

Minder woninginbraak door rolluiken

Rolluiken zijn niet alleen geschikt als zonwering. Ook tijdens donkere dagen komen ze van pas. Ze isoleren je huis tegen de kou en bieden privacy. Maar nog fijner: rolluiken werken inbraakvertragend. Ten eerste doordat niemand zicht heeft op jouw kostbaarheden. En na het zien van rolluiken zoekt een inbreker vaak een woning die makkelijker te betreden is. Een rolluik forceren kost namelijk veel tijd en maakt lawaai. Daar zit een inbreker niet op te wachten.

 

Verklein kans op inbraak bedrijfspand

Dezelfde voordelen van rolluiken gelden natuurlijk voor kantoren, bedrijfspanden en winkels. Hier worden vaak zwaardere luiken gebruikt dan voor de ramen en deuren van woningen. Door de rolluiken ontstaat bijvoorbeeld een geheel gesloten pantser waar niemand doorheen kan kijken. Ook bestaan er zware rolluiken (http://www.unizon.nl/pg-31072-7-100763/pagina/over_zonwering_-_rolluiken.html) met openingen voor 40 tot 70 procent zicht.

 

Ook je huis beveiligen met rolluiken?

Let op: niet alle rolluiken zijn even inbraakbestendig. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op (http://www.unizon.nl/pg-31072-7-100749/pagina/contact.html).

Woningbraak-rolluiken-Unizon Woningbraak-rolluiken-Unizon