Maak je huis zomer klaar met deze voorbereidingen

De temperaturen lopen weer lekker op. Niet alleen buiten, ook binnenshuis. Ben jij al klaar voor de Hollandse hitte? We geven je wat tips om je huis voor te bereiden op de zomer.

 

Laat een zonnescherm installeren

In de zomer genieten doe je natuurlijk buiten. Een zonnescherm biedt je de nodige schaduw op bijvoorbeeld het terras. Een cassette met uitschuifbaar scherm past aan bijna iedere gevel. Door het scherm blijft het binnen een stuk koeler. Extra tip: kies voor extra comfort elektrische zonwering die je bedient vanaf de bank of je terras.

 

Creëer nog meer schaduw

Wil je meer schaduw in de tuin dan dat een zonnescherm voor je kan creëren? Kies dan voor een vrijstaande zonwering. Met zo’n overkapping krijg je meer leefruimte buiten. Je kunt er verlichting, zonwering of glazen wanden aan toevoegen. Zo ben je altijd beschut tegen zon, wind én die zomerse regenbui.

 

Zorg dat je uit de wind zit

Met onze Hollandse wind kan het ’s zomers soms best fris zijn. Met een windscherm zit je lekker uit de wind. Elektrische varianten kun je bovendien zelf in hoogte aanpassen, met één druk op de knop. Bij harde wind kun je de wanden iets hoger zetten dan wanneer het windstil is, zodat je altijd fijn buiten kunt zitten.

 

Houd de gordijnen dicht

Veel warmte houd je buiten de deur door niet alleen je zonnescherm omlaag te doen, maar ook de gordijnen dicht te houden. Gordijnen? Ja, maar daarmee bedoelen we niet de winterse varianten. Kies voor een lichter alternatief, zoals rolgordijnen, jaloezieën of lamellen. Sommige soorten binnenzonwering kun je zelfs verduisterend maken door achter de stof een voering te laten plaatsen. Handig om de slaapkamer koel te houden.

 

Houd muggen buiten met een hor

Lekker de deur open? Dat is ook een open uitnodiging voor insecten. Je houdt ze buiten met een hordeur. Er bestaan (vaste) deuren die je naar binnen toe opent en horren en hordeuren die je openschuift. De plisséhordeuren zijn een uitvinding die je gezien moet hebben! Het gaas is meestal zwart en dus goed zichtbaar.

 

Nog een laatste tip: zet de ramen ’s avonds pas open. Zo blijft de warme lucht buiten en stroomt ’s avonds alleen koele lucht naar binnen.

 

Meer weten over zonwering

Advies nodig over zonwering voor binnen en buiten? Kom eens langs in onze showroom (http://www.unizon.nl/pg-31072-7-100749/pagina/contact.html) in Bodegraven en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

02-blog huis zomerklaar 02-blog huis zomerklaar