Hoe kies je de juiste raambekleding?

Raamdecoratie is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Je kunt het raamdecoratie noemen wanneer je het puur en alleen ter decoratie gebruikt, anders noemen we het raambekleding. Raambekleding is een functionele vorm van het bekleden van het raam met als functie het tegenhouden van licht, het tegenhouden van inkijk vanuit buiten en het creëren van privacy.

Soort

De mogelijkheden qua raambekleding zijn oneindig. Zo hebben we rolgordijnen, plisségordijnen en vouwgordijnen. Dan kun je er ook nog voor kiezen om de lichtinval in jouw woning op een andere manier te regelen, door bijvoorbeeld de toepassing van jaloezieën of lamellen.

Stijl

Het is belangrijk om raambekleding te kiezen die bij de stijl van het huis en het interieur past. Zo zouden wij bijvoorbeeld mooie vouwgordijnen kiezen wanneer we in een jaren dertig woning zouden wonen. Maar woon je in een nieuwbouwhuis, dan kies je voor iets moderners en wellicht ook iets strakkers zoals plisségordijnen.

Kleur

De kleur van de raambekleding is ook van belang in het interieur. Ga je voor veilig, dan kom je uit op kleuren zoals grijs, wit of andere neutrale tinten. Maar durf ook eens een kleurtje te gebruiken zoals een pasteltint of een accentkleur uit het huidige interieur.

Tocht

Enkel glas of last van tocht? Hang gordijnen op die gevoerd zijn! Doordat ze dikker en zwaarder worden houden ze tocht tegen, maar krijgen ze ook een steviger uiterlijk. Of plaats vouwgordijnen, die passen precies in het raam en houden de kou ook tegen.

Er zijn veel verschillende soorten raambekleding mogelijk. Gemaakt van zachte stoffen, verkrijgbaar in honderden kleuren, verduisterend of slechts tegen inkijk, kamerbreed of voor een klein zolderraam. Voor elk soort raam is er raambekleding te vinden. Benieuwd wat er bij jou thuis past? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Raambekleding_ziber Raambekleding_ziber