Rolluiken schoonmaken in 5 stappen, zowel aan de buiten- als binnenkant

Heb je thuis rolluiken? Iedereen wil rolluiken die optimaal werken en langer mooi blijven. Het schoonmaken is een tijdrovende klus, echter is het wel belangrijk dat het gebeurt. Het goed onderhouden van de rolluiken zorgt ervoor dat de levensduur verlengd wordt en de rolluiken lang mooi blijven. Hier lees je alles over het schoonmaken van jouw rolluiken.

 

Stap 1: Benodigdheden

Rolluiken schoonmaken kan met een zachte spons en sopje. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan vlekken en oneffenheden veroorzaken. Twijfelt u over het schoonmaakmiddel? Begin dan op een onopvallende plek om te bekijken wat het effect is.

 

Stap 2: Haal de stroom eraf

Veel rolluiken hebben elektrische bediening. Heb jij dit ook? Trek de stroomkabel uit het stopcontact voordat je begint met schoonmaken!

 

Stap 3: Begin met de buitenkant

Rolluiken schoonmaken aan de buitenkant is een eenvoudige klus. Met een zachte spons en een sopje kun je het vuil makkelijk verwijderen. Wanneer dit gebeurd is kun je het droogmaken met een zachte doek.

 

Stap 4: De binnenkant schoonmaken

Het schoonmaken van de binnenkant is een moeilijke klus, maar het is wel belangrijk dat dit gebeurt. Wanneer de binnenkant niet gereinigd wordt zal het vuil zich sneller uitbreiden. Je rolluiken zullen daarom sneller vuil worden, ook aan de buitenkant. Verwijder de kap van het rolluik. Door het rolluik steeds een beetje te laten zakken kun je de binnenkant schoonmaken. Neem de lamellen vervolgens weer af met een droge zachte doek.

 

Stap 5: Bewegende onderdelen onderhouden

Het onderhoud aan de bewegende delen is erg belangrijk. Zo wordt het gebruiksgemak en levensduur vergroot. Begin bij het schoonmaken van de geleiders en de rubbers. Doe dit weer met een spons en een sopje. Wanneer dit schoon is, kunnen de rubbers en geleiders gesmeerd worden met de teflonspray. Teflonspray is niet-vet en ideaal voor dit onderhoud.

 

Als extra kun je de kap en de geleiders in de vloeibare was zetten. Dit zorgt ervoor dat

de profielen beter beschermt zijn tegen corrosie en dat je het rolluik de volgende keer makkelijker schoon kunt maken.

 

Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact (http://www.unizon.nl/pg-31072-7-100749/pagina/contact.html) op!

01 - blog rolluiken schoonmaken 01 - blog rolluiken schoonmaken